Australian labradoodle

Informatie
Maak kennis met de

Australian Labradoodle

Voeding

Een hond is een carnivoor (vleeseter). Als honden een zo natuurgetrouw mogelijke voeding krijgen, zijn ze minder snel ziek en hebben ze minder last van huidproblemen. Ze zijn gespierder en ze hebben meer energie. Kortom ze zitten beter in hun vel.

Daarom ben ik voorstander van verantwoorde hoogwaardige voeding. Ik geef dit in de vorm van kant en klaar vers vlees. (KVV). Hierin zitten alle voedingsstoffen, mineralen en vitaminen in de juiste verhouding. Er zitten geen toevoegingen zoals kleurstoffen of conserveringsmiddelen in. 

Hierover krijgt u bij mij verdere informatie. Zelf geef ik vers vlees van Farmfood. Ik gebruik de brok van Farmfood, (koudgeperste brok gemaakt van vlees) vooral bij trainen als beloning. Verder krijgen ze tussendoortje, kauwmaterialen van Farmfood, gedroogde pens en runderoren enz.

Door het voeren van vers vlees is de productie van ontlasting veel minder en is een goede vaste substantie. Hierdoor gemakkelijk op te ruimen, de anus blijft schoon en laat geen plakresten in de vacht achter.

Vaccineren op maat / titeren

Tegenwoordig kan de dierenarts door middel van een titerbepaling, de VacciCheck, (een eenvoudige bloedtest) zien of uw hond beschermd is tegen Hondenziekte, Parvo, Hepatitis. Aan de hand van de waardes van deze test kan de dierenarts bepalen of uw hond nog voldoende antistoffen heeft tegen bovengenoemde ziekten. De dierenarts bepaalt aan de hand van de uitslag of uw hond geënt moet worden of over 1, 2 of 3 jaar terug moet komen voor een nieuwe titerbepaling. Het resultaat van de test wordt in het Dierenpaspoort geplakt en door de dierenarts afgetekend.

Een pup krijgt antistoffen tegen Hondenziekte, Parvo en Hepatitis mee van de moeder en haar melk. Dit worden maternale antistoffen genoemd. Als er in het lichaam van de pup maternale antistoffen aanwezig zijn heeft het geen zin om de pup te enten omdat het lichaam van de pup de entstoffen niet als zodanig zal erkennen. Door middel van de VacciCheck kun je meten wanneer deze maternale antistoffen (bijna) zijn verdwenen en kun je het juiste ent-moment bepalen.

Je voorkomt op deze manier overvaccinatie. Een ander voordeel is dat je ook na vaccinatie op het juiste moment kunt meten of de vaccinatie daadwerkelijk is aangeslagen. Bespreek verdere vaccinatie voor bepaalde ziektes, zoals de ziekte  van Weil en  Kennelhoest met de dierenarts. Ook Rabiës die sowieso verplicht is wanneer u de hond meeneemt naar het buitenland.

Het is mogelijk, wanneer je de hond verzekert, een aanvulling te nemen op vaccinaties en sinds kort wordt dan ook bij de meeste verzekeringen het titeren vergoed.

Ontwormen / mestonderzoek

Je leest en hoort vaak heel veel verschillende methodes over ontwormen. Zo zou volgens een aantal dierenartsen een hond die vers vlees eet zelfs iedere maand ontwormd moeten worden. Ik denk dat dit anders kan en kom hier later op terug. Voor alle duidelijkheid, volgens de regelgeving “houden van honden en katten”, moet een hond als pup op de 2,4,6,8,12 en 16weken, 5 maanden en 6 maanden ontwormd worden.

Volgens regelgeving moet de hond vanaf de 6 maanden, om de 3 maanden ontwormd worden dus 4 x per jaar. Dit preventief ontwormen staat los van het behandelen van honden tegen wormen of de gezondheid van de hond. 

NOTE: Preventief ontwormen? Je kunt ook een mestonderzoek laten doen, ik zelf doe dit bij het VPL “het Woud”. Je krijgt binnen 2 dagen de uitslag of je hond ontwormd moet worden en zonodig waarmee. Ik doe dit nu sinds enkele jaren. Ook al krijgen mijn honden dagelijks vers vlees te eten, ze zijn tot op heden meestal negatief getest op wormen en wormeitjes. Voorheen deed ik 4 x per jaar ontwormen en waarschijnlijk vaak voor niets.

Wanneer u van plan bent om te gaan voor een mestonderzoek i.p.v. preventief ontwormen, adviseer ik om er tevens 1 a 2x per jaar een onderzoek op Giardia bij te laten doen. Dit is een van de meest voorkomende maag-,darmparasieten bij de hond en is zeer besmettelijk voor dier en mens. Vooral pups zijn hier zeer gevoelig voor.

teken en vlooien

Er is veel te lezen van anti-vlooien en tekenmiddelen. Mijn advies: lees hierover! Denk na over het gebruik van orale middelen en giftige druppels. Ik ga zelf voor de natuurlijke middelen, ketting van EM kralen. Verdunning van appelazijn. 50% appelazijn en 50% water. Animal Bodyguard Aromatherapie. Er zijn verschillende natuurlijke Vlooien en Tekenband met natuurlijke olien.

geregistreerd lid van WALA Worldwide  australian labradoodle Association

Wen teken en vlooien.