Pups en info

Pup info:

15 en 16 November 2022 is sMoeke op date geweest bij Love4doodles Guus. Een hele mooie jongen. Wij werken niet echt met een wachtlijst maar hebben wel een aantal pups toegezegd aan mensen die zich hebben aangemeld. Wanneer u geinteresseerd bent in een pup van sMoeke’s nest wat wij omstreeks 16 januari 2023 verwachten, laat het dan nog even weten. 14 december zal een echo worden gemaakt en kunnen wij concreter toezeggen omdat er dan een indicatie is van de omvang van het nest. Onze jonge meiden Pepsi en Liv zijn beide glansrijk door de keuringen gekomen, wij verwachten van hen later een nestje. Onze spaanse jongen Raffi is nog pup en gaat mei 2023 de keuringsronde in. Wij hopen dat hij een goede papa gaat zijn voor onze pups waarbij wij hopen dat hij zijn zachte relaxte karakter gaat doorgeven.

wat mag je van ons verwachten?

Alle pups worden in huis geboren. Ze worden op die manier zo goed mogelijk gesocialiseerd. Ze kunnen zo ook wennen aan alles wat in huis gebeurt, de geluiden en de bewegingen. Als de pups er aan toe zijn krijgen ze steeds meer vrijheid binnen onze huiskamer. Wanneer de buitentemperatuur het toe laat mogen de pups de tuin verkennen. Ik laat ze kennis maken met de waterblazer, borstel, tuigje aandoen, op tafel staan ect.

De pups worden op tijd gevaccineerd en ontwormd en voor ze het nest verlaten laat ik een mestonderzoek van het nest doen. Ze worden gevolgd door onze dierenarts en krijgen met de 6 weken een gezondheidsonderzoek en krijgen een Europees dierenpaspoort en worden gechipt. Ze blijven minimaal 8 weken bij de moeder en zonodig langer. Wanneer ze ons verlaten is de pup gewend aan vers vlees en bekend met brokjes.

Sterilisatie / castratie om wildfok te voorkomen 

Australian Labradoodles worden beschermd gefokt om de goede kwaliteiten van het ras te behouden. Daarom spreek ik met de pup eigenaren af dat wanneer de hond is volgroeid, zowel mentaal als fysiek, zij of hij gesteriliseerd of gecastreerd wordt. De leeftijd per hond kan verschillen. Er wordt altijd rekening gehouden met het belang van de hond. Helaas gebeurt het nog steeds dat pups met de 7 weken gecastreerd/ gesteriliseerd worden. Dit druist in tegen al mijn principes.

wat voor baasje zoeken wij?

 • Baasjes die bij de pups passen, die er alles voor over hebben maar die ook hun grenzen kunnen aangeven.
 • Baasjes die de hond dagelijks fysiek en mentaal uitdagen.
 • Baasjes die veel tijd willen steken in de opvoeding en verzorging.
 • Een vereiste is dat de hond niet te vaak alleen is en niet opgesloten wordt in een bench. Klik hier op het artikel: Uit de bench komen”
 • Dat er gekozen wordt voor hoogwaardige voeding.
 • Dat er over nagedacht wordt welke kosten de hond met zich meebrengt, denk aan:
  • voeding en lekkernijen
  • verzorgingsartikelen
  • minimaal 3 a 4 trimbeurten per jaar
  • Spullen in huis zoals mand en kussen.
  • Dierenartskosten en evt. ziektekostenverzekering en de preventieve gezondheidskosten zoals entingen, ontworming en anti vlooi-tekenmiddel ect.

geregistreerd lid van WALA Worldwide  australian labradoodle Association

Wen teken en vlooien.