Over ons

sMoeke's Doodlehuis
Gek op dieren 

Tijd om mijn droom te verwezenlijken

ik ben ria,

Opgegroeid op een boerderij en van kind af aan gek op dieren. Ik heb diverse dieren gehad, van knaagdieren tot paarden, maar mijn voorkeur is altijd uitgegaan naar honden. Toen Jos en ik zijn getrouwd hadden wij een Engelse Cocker Spaniël, daar zijn nog 2 New Foundlanders bijgekomen. Op verzoek hebben wij in 1982 een nestje gefokt met de Cocker Spaniël Rabby. In die tijd waren wij al overtuigd van een verantwoorde manier van fokken. Zo waren wij tegen het couperen van oren en staarten. Verder vonden wij het belangrijk om een contract op te maken waarin de kwaliteit van leven voor de hond zo veel mogelijk werd geborgd. Zo was vastgelegd dat wij, bij een mismatch of problemen met de puppy’s, betrokken zouden worden bij een herplaatsing. Van de 10 geplaatste puppy ’s zijn er enkele ook daadwerkelijk herplaatst. Het was een prachtig nest met prachtige “Cockertjes” met zwabberende lange staarten.

Voor mijn beroep heb ik heb 43 jaar in de zorg gewerkt. Na al die jaren heb ik het plan opgevat om mijn droom te verwezenlijken, namelijk het serieus gaan fokken met een mooi hondenras. Ik heb twee prachtige Clumber Spaniels gehad waarvan er 1 is overleden. Ik ben altijd al zeer gecharmeerd geweest van de Australian Labradoodle en heb me goed in het ras verdiept. Ik ben daardoor echt overtuigd geraakt van het feit dat dit het ras is waar ik mee verder wil. Verder ben ik door het lezen steeds weer uit gekomen bij een fokker wiens ideeën en visie echt aansluiten bij die van mij. Dit is Dutch Doodles in Enschede. Na een goed gesprek met Petra en Rudy van Dutch Doodles was ik ervan overtuigd dat ik met deze fokker een samenwerking wilde aangaan. Petra heeft veel verstand van het ras en het matchen van koppeltjes.

Mijn missie

Het verwezenlijken van mijn droom. Het starten van “sMoeke’s Doodlehuis” Autentic Australian Labradoodles in Nieuw-Vossemeer.

Kleinschalig fokprogramma waarbij de nadruk ligt op kwaliteit niet kwantiteit.

Ik heb de cursus “praktijkgericht hondenfokken” en de wettelijk vereiste opleiding “Houder van honden en katten” gevolgd en succesvol afgerond.

Daarnaast ben ik als hondenfokker aangesloten bij de “Worldwide Australian Labradoodles Association” kortweg WALA.

Praktijkgericht hondenfokken

Houder van Honden en katten

 

 

sMoeke, geboren 19 mei 2019

Maak kennis

sMoeke is een prachtige dochter van Dazzly en vader Aero. Wij hebben haar gekocht als fokteefje, dus moest zij alle keuringen en onderzoeken ondergaan die nodig zijn om de kenmerken en kwaliteiten van het ras te borgen. Hierbij te denken aan oogonderzoek, ECVO (oogonderzoek op erfelijke afwijkingen) door een oogspecialist welk erkend is als specialist oogheelkunde in Nederland. Onderzoek van heupen, ellebogen, Patella’s  met de beoordeling van OFA, en belangrijk de DNA structuur. 

Voor al deze onderzoeken is sMoeke glansrijk geslaagd.